Integraatiot ohjelmistokehityksessä

integraatio ohjelmistokehitys

Mikä on integraatio?

Ohjelmistotuotteissa tieto halutaan saada kulkemaan eri järjestelmien välillä mahdollisimman automatisoidusti. Esimerkiksi verkkokauppa voi olla integroitu maksujärjestelmään, kirjanpitojärjestelmään, varastohallintajärjestelmään ja asiakkuudenhallintajärjestelmään. Tämä mahdollistaa tilausten, varastosaldojen ja asiakastietojen synkronoinnin automaattisesti ilman manuaalista syöttöä. Integraatio voi säästää aikaa, vähentää virheiden mahdollisuutta ja parantaa kokonaisjärjestelmän tehokkuutta.

Esimerkkitoteutuksia integraatioista

Olemme tehneet lukuisia integraatioita erilaisiin julkisen hallinnon että kaupallisiin järjestelmiin. Esim. Reportronic-järjestelmä keskustelee lukuisten (+150) eri järjestelmien välillä. Esimerkkejä järjestelmistä, joihin integraatioita on tehty: Hubspot, Alfresco, Dynasty, Google SSO, Haka, Harvest, Infoweb, InTime, Kurre / Wilma, Mepco, Meritt, Metax, Microsoft Active Directory (AD), Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Excel, OpenLDAP (LDAP), Pegasos, Peppi, Personec F, Pro Economica, Raindance, SAP, Shibboleth, Sole Ops, Sun Access Manager, Sympa, Therefore ja WordPress.

Integraatiot ohjelmistokehityksessä blogin kuvituskuva.

Erilaisia integraatiotekniikoita: API, Middleware ja mikropalvelu

API, eli Application Programming Interface (sovellusohjelmointirajapinta), on joukko sääntöjä, protokollia ja työkaluja, jotka mahdollistavat eri ohjelmistojen tai ohjelmiston osien välistä kommunikointia ja vuorovaikutusta. API:t ovat keskeisiä ohjelmistojen ja palveluiden kehityksessä, sillä ne määrittävät, kuinka ohjelmistot voivat keskustella keskenään ja käyttää toistensa toimintoja tai tietoja. 

Middleware on välitysohjelmisto, jota käytetään usein integraatioiden hallinnassa, erityisesti suurissa ja monimutkaisissa järjestelmissä. Se toimii välittäjänä sovellusten, käyttöjärjestelmien tai tietokantojen välillä. Middleware tekee tämän tarjoamalla yhteisen joukon palveluita, joiden avulla erilaiset ohjelmistot voivat keskustella keskenään tehokkaasti ja joustavasti. 

Mikropalvelu on ohjelmistokehityksen lähestymistapa, jossa sovellus rakennetaan pieniksi, itsenäisiksi palveluiksi. Kukin mikropalvelu keskittyy tiettyyn toiminnallisuuteen tai liiketoimintaominaisuuteen ja toimii itsenäisesti. Ne ovat pieniä ja siten myös helposti ymmärrettäviä, kehitettäviä ja ylläpidettäviä. 

Miksi integraatiot ovat tärkeitä?

Integraation tekemiseen päädytään yleensä silloin, kun halutaan säästää manuaalista työaikaa yksinkertaisissa rutiinitehtävissä – kone tekee sen vielä reaaliaikaisesti. Esimerkiksi muuttuneita CSV- tietoja siirretään järjestelmästä toiseen. Tällä on siten suuri säästö kustannuksissa, kun kone tekee saman asian millisekunneissa ilman pelkoa inhimillisistä virheistä. Integraatiot eivät ole pelkkä lisävaruste ohjelmistokehityksessä; ne ovat selkäranka, joka mahdollistaa sujuvan yhteistyön eri järjestelmien välillä. Ajan säästö, virheiden vähentäminen ja kokonaisjärjestelmän tehostaminen ovat vain muutamia etuja, joita integraatiot voivat tuoda mukanaan. 

Muuta ajankohtaista luettavaa
12.4.2024
käyttöliittymäsuunnittelu ohjelmistokehitys prototyyppi ui/ux

Lue blogikirjoitus »
26.3.2024
ohjelmistokehitys saavutettavuus

Lue blogikirjoitus »
13.3.2024
uutiskirje

Lue blogikirjoitus »
13.3.2024
Lue blogikirjoitus »
Scroll to Top
Tilaa uutiskirjeemme!

Kylkiäiseksi saat maksuttoman tuotekehitysoppaan! *

Voit perua uutiskirjeen tilauksen koska tahansa.

* Oppaan on tarkoitus selventää mahdollista tuotekehitysprosessia Sebitin kanssa ja on tarkoitettu erityisesti niille yrityksille ja henkilöille, jotka harkitsevat yhteistyöprojektia kanssamme.